En MUF-upplevelse

Hey people!

Har äntligen hittat en dator i Åre som faktiskt fungerar! Man får väl vara glad för att de i alla fall har hört talas om internet här uppe... Annars är allting förstås underbart här! Förutom vädret då...

Men nu ska vi inte prata väder! Över till något mycket intressantare: MUF-festen! Hur var den?, som F frågade. Jo, den var...en upplevelse. Nä, men den var rolig! Maten kom visserligen inte in förrän klockan 10, och vi missade efterrätten (varför ska de alltid spara det godaste till sist?!) eftersom vi var tvugna att gå "redan" halv ett. Men det var väl lika bra det, för jag har en känsla av att det hade blivit lite väl livat (varför låter jag typ som min biologilärare?) om vi stannat lite till. Nämen allvarligt, man fick verkligen stå emot för att slippa dricka alkohol (och det kommer från en 16-åring! Biologilärarvarning igen...) ! A blev t o m tvungen att ta sig några klunkar vin, hur mycket hon än kämpade för att slippa komma i kontakt med den dödliga och beroendeframkallande drogen i så unga år (var finns närmaste biologilärarutbildning?) ! Så, det var som sagt en upplevelse. Men en, trots allt, rolig och "uppiggande" upplevelse :) !

Och ja, jag var väl lite trött när jag skulle hinna med tåget nästa morgon, hrm hrm. Men det var det värt! Berättar mer om Åre-livet nästa gång!



Den fina festlokalen




Jag med välkomstdrinken på toaletten. Ni får själva lista ut vad suddigheten beror på... (Ledtråd: A tog bilden ;) )



Politik à la Mirinda!

Hey people!

Sportlovet är här!! I morgon bitti sticker vi till Åre :) . Har (äntligen) packat och lämnat in marsvinen på pensionat. I miss them :'( . Men nu får jag sluta deppa! Ikväll är det ju dags för MUFs 100-årsbankett (nu förstår ni varför jag gått med i MUF)! Den börjar kl 8. Håller redan på att göra mig i ordning, har precis målat naglarna :P . Så här ser kvällens outfit ut (det här är ingen modeblogg, men man kan väl göra undantag...?) :



Visst är den snygg? Och bäst av allt: hyfsat BILLIG! Klänningen är från Axelssons (töntigt?) och kostade bara 129.50! Den var på rea. Koftan är från H&M (vem är det som brukar tjata om att hon tillhör den "fina" världen?...). Tror att den kostade typ 198 och skorna 169 på Dachmann. Allt som allt alltså (vänta, huvudräkning är inte min starka sida...var är miniräknaren?) 496.50. Inte så farligt för en riktig festutstyrsel som jag dessutom kan använda på mitt sweet 16 party,  eller?

Och så till sist två stora frågor: 1. Stämmer det verkligen att LL aldrig gjort det?! och 2. Kan det vara möjligt att två av våra lärare intresserar sig för kläder?!?!?! (Jag och F träffade KK och AH på gallerian igår. Snacka om chock!)

I'm happy :D

Hey people!

Har just kommit underfund med att jag har massor med roliga saker att se fram emot: Det är bara två dagar kvar till sportlovet och vi har nästan inga läxor! På lördag kväll ska jag och L och A på MUFs 100-års bankett! Jag har köpt en jättesnygg lila klänning som jag lägger ut en bild på en annan dag. På söndag åker jag till Åre (tåget går kl 8 på morgonen och banketten håller typ på hela natten = jag kommer vara liiite trött...), för att tillbringa en lång, härlig vecka i skidbacken och i sängen! Veckan efter det fyller jag 16, vilket ska firas med ett sweet sixteenparty! Sen är det inte långt kvar till påsklovet, vilket jag tillbringar i Berlin! Och sen är det bara(?) åtta veckor kvar till sommarlovet! Och så får vi ju inte glömma avslutningsbalen (hur rolig nu den blir...)! På sommarlovet ska jag i alla fall till Amsterdam och Paris! Och bäst av allt: sen behöver jag aldrig mer se mina "kära" klasskamrater :P, för sen väntar tre spännande och förhoppningsvis underbart roliga gymnasieår i en ny och förhoppningsvis underbar skola!!!


Groovy Smiley

I taket lyser stjärnorna, i godisskålen lyser geléhjärtanen och i korsningarna lyser trafikljusen

Hey people!

Glad alla hjärtans dag!! Själv har jag haft en väldigt bra men kanske inte direkt glad dag. Den började kl 8 :-l, eftersom körskolekursen började redan 10! Vem lägger en körskolekurs så tidigt på en lördagsmorgon?! Nåja, det blev i alla fall ett ganska trevligt uppvaknande. Fick ett vaniljdoftande bakelseljus och några geléhjärtan av mina kära föräldrar :) .
 
Tänker inte berätta så ingående om körskolekursen, för jag har en känsla av att ingen är intresserad :P . Kan bara säga att den var skittråkig (det var alltså en teorikurs), och fråga om det är det nån som vet vad "kopplingen" betyder :S ? (Tips: håll er borta från vägarna, för snart kommer jag...).

Sen var jag på bio med F, som har klarat upp sina "privata problem" nu lagom till helgen :P. Vi såg I taket lyser stjärnorna. Kan verkligen rekommenderas!

Känns som den här bloggen har spårat ur lite. Det var meningen att jag typ skulle skriva om mina politiska åsikter, och i stället skriver jag om geléhjärtan... Men, det kan nog smyga sig in en åsikt också då och då. Och geléhjärtan är faktist goda fastän de är röda ; )  .


En lyckad fredag den 13

Hey people!

Inbjudningskorten till mitt Sweet Sixteenparty är, efter en hel del klippande och klistrande, klara! Och visst blev de rätt snygga? Kanske lite överdrivna när man bara bjuder sina fem bästa vänner, men man kan ju alltid låtsas att man har ett riktigt liv, som F skulle säga... Tänk att jag fyller 16 om typ två veckor! (Jag är såå stor, jag vet ... :P)

Har haft en stressig vecka, med både fysik- och kemiprov, så det är därför jag inte hunnit skriva (ifall nån nu har märkt det...). Men nu är veckan över och imorgon är det alla hjärtans dag! Det ska firas genom en 4 timmars lång  körskolekurs : / . Vi hade temadag i skolan idag, vilket ju i alla fall var bra : ) ! Okej, själva temadagen var väl inte så rolig, men bättre att sitta och lyssna på en filosofisk cevilingenjörs tankar om relationer, eller lyssna på när de populära diskuterar hur viktigt det är att våga vara sig själv :P, än att ha gympa!! Och bäst av allt, vi slutade kl 12 :O! Ibland är lärarna riktigt snälla! (Det var visserligen inte meningen att vi skulle sluta så tidigt, men, men) En rätt så hyfsad fredag den 13 helt enkelt!

Nåt nytt skvaller? Kanske det: Vad är det för "personliga problem" som får F att stanna hemma från skolan fastän hon verkar lika glad som vanligt, och har LL verkligen köpt en likadan blus som en plugghäst med mening?


Kemi, frukost, kläder och melodifestival

Hey people!

Jag borde egentligen plugga kemi, men det går inte! Jag tappar koncentrationen efter varje mening... Vem bryr sig om att kol har fyra isotoper? Det är inte ens allmänbildande! Tacka vet jag SO i så fall.

Annars har det varit en bra dag! Åt "frukost" på café Nero med L och F. "Frukost" är i det här fallet lika med en croissant, en chokladsockerkaka och en mango- och hallonjuice (och vem var det som var emot röda fruktdrycker : P ). Det var i alla fall utsökt gott och roligt! Vi hade en intressant diskussion om vad som är bäst, att försöka passa in och klä sig som alla andra eller att inte göra det. Själv gör jag allt för att se ut som alla andra, men de andra verkar tycka att det är nåt fel med det :O! Nåja, jag accepterar deras åsikt men jag lyssnar inte på den :P.

Sen har jag "shoppat loss" lite på Gina Tricot. Köpte en beige tröja och en stor vit blus, och ett vitt linne på KappAhl också : ) .

Menmen, nog om mig! Igår var det Melodifestivalen! (Säg inte till nån i min klass att jag såg den bara, då är jag typ död!). Tyckte det var bra att Emilia och Alcazar gick vidare, men att Caroline av Ugglas gjorde det var ju hemskt! Fattar inte om hon är allvarlig när hon sjunger eller om hon driver med hela grejen! Kunde inte låta bli att tänka på hur pinsamt det blir för hennes barn när de blir äldre... Jag tycker i alla fall att det är kul att Melodifestivalen satt igång, då känns det som att våren snart är här :D . Och det längtar jag verkligen efter! 



Den omtalade femkronan

Hey people!

Glömde att berätta att jag fick en femkrona av min franskafröken igår, bara för att jag är så smart...eller ok, jag blev klar med ett korsord först av alla, men det är ju typ samma sak :-P. 5 kr kan kanske tyckas vara en obetydlig summa, särskilt för oss i den sk fina världen, men att se sin häxlika grammatikfröken ta upp den ur sin lilla portmonnä, innehållande hennes låga lärarlön, medför en härlig känsla, mohahahaha. (Ok, jag är elak och lättroad, jag vet...).

För att bevisa för mina kära vänner L och som inte medverkade under franskalektionen igår (tur var väl det, för då hade femkronan nog tillhört L...) att jag faktiskt talar sanning, är jag tvungen att lägga ut en bild på femkronan. Och, som F gjorde mig uppmärksam på, det är inte svårt att bevisa att den tillhört franskahäxan. Vid första anblick ser den kanske ganska normal ut, men tittar man riktigt noga ser man att hon ristat in franska verb i den!

          

Vem fan införde idrotten?

Hey people!

Har genomlidit ännu en tråkig men ganska slapp dag i vad som tydligen räknas som en av Stockholms finaste privatskolor. Vi hade gympa, vilket påminde mig om min kära teori:

Det finns två olika typer av lidande under en gympalektion. Fysiskt lidande och psykiskt lidande. Det fysiska lidandet innebär att man blir helt slut och helt blöt. Det psykiska lidandet innebär att man känner sig dum och värdelös på grund av att man är sämst i klassen på gympa och därför ibland får utstå vissa mindre trevliga kommentarer. Det psykiska lidandet är värst eftersom det följer med en ut ur gympasalen och med hem och stannar kvar inom en i flera år (kanske lite överdrivet, men bara lite). Det fysiska lidandet avtar nästan direkt efter att gympalektionen är slut (man får visserligen fruktansvärd träningsvärk dagen efter, trots att man är så vältränad som jag är hrmhrm*, men det går ändå över efter ett par dagar).

Det är sällan som man utsätts för båda dessa lidanden under en och samma gympalektion, tack och lov. Under de psykiskt påfrestande lektionerna anstränger man sig nämligen inte särskilt mycket, utan står mest i ett hörn och försöker att inte synas (vilket konstigt nog inte brukar fungera så bra...).

Ett exempel på något som skapar fysiskt lidande är att hoppa hopprep i 80 minuter och ett exempel på något som skapar psykiskt lidande är volleyboll. Då vet ni det! Funderar på att ta patent på min teori ;-P.

Dagens gympalektion innebar nog mest psykiskt lidande, men det kunde också ha orsakat fysiskt lidande i form av ryggbrott. Vi hade en vikarie som var helt sjuk i huvudet! Hon menade på allvar att vi skulle slå kullerbyttor på en typ 2 m hög bock! Hallå, hur dum får man va?! Alltså tillbringade jag och F större delen av lektionen i ena hörnet av gympasalen utan att genomföra en enda av hennes sjuka uppgifter. Jag har hellre ett IG i gympa och livet i behåll, än ett G och en gravsten. Men vi fick faktiskt sluta en halvtimme tidigare, så jag ska väl inte klaga alltför mycket på den där galna människan.

F verkar ha börjat intressera sig för politik, även om det fortfarande är oklart vilken sida hon står på. Idag kom hon i alla fall med en väldigt fin åsikt: "Snälla Jan Björklund, förbjud gympan!"

Långt inlägg som ni antagligen inte orkade läsa :-P

                    
          Fysiskt lidande                                                               Psykiskt lidande

(Hur f*n kan tjejerna på bilderna se så glada ut?! Gör mig sjukt irriterad!)

En friluftsdag på Strandvägen

Hey people!

Friluftsdagen avklarad! Den innebar att vi samlades på Dramaten-trappan och sen promenerade längs med Strandvägen och runt Djurgården till Waldemarsudde. Så ser friluftsdagarna ut här i den "fina" världen gott folk ;-P ! Det är bara att ta på sig klackskorna och fjällrävenjackorna som vanligt och ge sig iväg, och gärna klaga lite på hur lååångt och jooobbigt det är. (Fast jag ska väl inte säga nåt...) Många, bl a F var sjuka, precis som jag anat. Tänk att jag kan vara så förutseende!!

Sen tog vi bussen hem till M och åt vår matsäck där. (Mycket bra tycker jag, för då behövde inte halva klassen se att jag hade hemlagade pannkakor med mig, vilket inte är det "coolaste" man kan ha. Helst ska man komma i sista minuten och ha glömt att köpa matssäck och springa in på Seven eleven och köpa en cola och en macka medan resten av skolan väntar. Det är hårda regler att leva efter om man vill vara populär...). Sen kom L från ridningen och så bakade vi drömmar. Mycket skoj och skratt och en del små incidenter men ett utmärkt resultat!

Inget nytt om F's smak vad gäller fruktdrycker (okej, jag ska släppa det...snart). Och inget annat skvaller heller. Men det blir det förhoppningsvis snart en ändring på!

Bye bye!

            

Happy birthday Happy!


           


Hey people!

Första nationella provet i svenska avklarat! Läsförståelse. Det gick bra förutom att man fick för kort tid på sig. Hade bara en minut på sista analys-frågan...

Jaja, inget att deppa över! Idag fyller mitt marsvin Happy 4 år! Grattis Häppan! Tårtan bestod av gurka, körsbärstomater och persilja och uppskattades mycket av både Happy och Honey (hennes burkompis). Synd att inte jag är lika förtjust i grönsaker...

I eftermiddags hade jag utvecklingssamtal. Måste säga att det gick bra den här gången (=pappas mage kurrade inte så där högt :-P !). Annars går det förstås alltid bra. Det tar ungefär fem minuter att gå igenom alla omdömen med min mentor som jag knappt känner. Och sen kommer det där oändliga tjafset om att "det vore förstås bra om du räckte upp handen lite mer". Bara för att de inte hittar nåt annat att klaga på bland mina 16 mvg (och ett g- ...). Fattar de inte att att vara blyg och vara tvungen att prata är som att vara vänsterhänt och vara tvungen att skriva med höger hand. (Är ganska nöjd med den jämförelsen ;-)  ). Det kanske går, men det är inte lätt och resultatet kan inte förväntas bli särskilt bra. Jaja, jag bryr mig inte om deras tjat längre, jag får mvg ändå.

F har inte setts dricka nån mer fruktdryck sen igår. Ska hon stanna vid milkshaken eller ska hon kanske fortsätta til outspädd jordgubbssaft? Vi får väl se!


        

Mitt spännande nattliv...

Hey people!

Imorron är det STORA dagen = nationellt prov i svenska! (Tar jag det på för stort allvar?) Och gissa vad temat är! Nattliv! Tack så hemskt mycket! Plötsligt lönar det sig att gå ut och festa i stället för att sitta hemma och glo på postkodmiljonaren med sina föräldrar 8-I . Mina klasskamrater kommer klara sig bra för en gångs skull...

Och på onsdag är det friluftsdag = promenera runt heeela Djurgården! (Fast jag tycker det är rätt kul, hrm, hrm.) Dessutom ska tydligen nåt sibiriskt snöoväder slå till över Stockholm på onsdag! Har en underlig känsla av att många kommer vara sjuka just då, som en av mina kära klasskamrater sa.

Fick just höra att F druckit jordgubbsmilkshake! Visste inte att hon var så extrem :-P. (Se tidigare inlägg).

See you!

   eller       ? Vad ger högst betyg?





Och har F verkligen bestämt sig?

Blåbärs muf finns

Hey people!

Stor nyhet: Äntligen medlem i MUF!

Jag blev medlem igår tillsammans med L. Nu är jag hemma hos henne och vi har druckit blåbärssmoothie (vi funderade på hallonsmoothie först men kom på att nu är vi ju på den blå sidan) och skrattat mycket!

Den stora frågan kvarstår: vad skulle F välja - hallon eller blåbär?




För att visa mitt stora stöd till Moderaterna kommer här receptet på smoothien:

2 portioner

3 dl blåbär
4 dl yoghurt
1 banan
(socker efter smak)

Mixa alla ingredienser och späd ev ut med vatten.

Häll upp i ett fint (gärna dyrt) glas och njuuut!



RSS 2.0