Just like a dream!

Hey people!

Tänkte berätta lite om resan nu, innan jag åker till Jämtland och blir utan dator i två veckor!

Efter Amsterdam åkte vi vidare mot Paris. Vi sov en natt i Bryssel, på ett jättebra hotell med tvåvåningsrum :). Behövdes verkligen efter Amsterdam! Vi åkte iväg till en förort för att kolla på den där EU-grejen som alla snackar om. Vi trodde att det bara var ett stort hus som var själva grejen, men när vi kom upp ur tunnelbanan reste sig x antal höga glashus över våra huvuden, och alla hade de nåt med EU att göra. Typ EU-kommissionen för handel och turism, kommissionen för invandring och utvandring, kommissionen för frukt och grönsaker (ok, kanske inte, men ni fattar grejen!). Vi ville ju bara ta ett foto utanför "högkvarteret" och sen ta tunnelbanan hem igen! Efter en del letande hittade vi dock nån slags informationsbyrå där det satt en gubbe som inte verkade veta mycket mer en vi. Men på honom lät det iaf som om det var Europaparlamentet (trodde det låg i Strasbourg, men det fanns visst ett i Bryssel också) som var själva grejen. Så vi skyndade dit, tog ett foto och åkte hem igen, för att även hinna få ett foto av Manneken pis.

Väl framme i Paris började vi med att gå på Disneyland, vilket enligt mig visade sig vara det bästa på hela resan (ok, då var det bestämt, inte ett ord om den här bloggen på gymnasiet!)! Även den här gången reste sig en egen stad över våra huvuden när vi klev av tunnelbanan. Men inte en EU-stad, utan en Disneystad! Jihoo!! Och till ljudet av högtidlig Disneyparadmusik marcherade tusentals besökare från alla håll som zombies mot ingången. Det var faktiskt lite läskigt!Alla var typ helt paralyserade, ögonen tindrade av förväntan och det fattades bara att de började mässa i kör: VI-VILL-SE  MUS-SE-PIGG! VI-VILL-SE  MUS-SE-PIGG!



Vi anslöt oss till människoströmmen och var snart inne i själva Disneypark. (Det finns andra parker och hotellområden på Disneyområdet också, så det var därför det var som en liten stad när man klev ur tunnelbanan). Även här inne spelades oavbrutet Disneymusik från gömda högtalare utställda i hela nöjesparken. Det var som en helt annan värld där inne, folk i alla åldrar gick runt med Musse Pigg-öron utan att det uppfattades som det minsta konstigt. Ni förstår att jag älskade det! Vid vissa tidpunkter började den hysteriska låten "Just like a dream!" plötsligt spelas i högsta volym ur högtalarna, och då förstod man att det var en parad på gång. Återigen började människorna marschera, nu i riktning mot Mainstreet, för att ta del av exempelvis Mimmi Pigg- eller Mary Poppins-paraden. Så, ja, det var ganska hysteriskt och jag har en känsla av att det är så amerikanarna skulle vilja att den riktiga världen var, just like a dream!

                                       
Parad!

Parken var stor, större än jag först trodde när jag såg kartan, och det fanns faktiskt riktigt många roliga saker att åka även för oss (ok, jag och alla bebisar) som inte är så förtjusta i snabba bergochdalbanor. Det var med stor sorg jag tog farväl av parken klockan nio på kvällen för att åka tillbaka till Paris.

I Paris hann vi med alla sevärdheter, orkar inte räkna upp dem. Sen började hemresan genom Tyskland. Jag hittade en fin varningsskylt på en restaurang där som jag tycker gäller för hela Tyskland:

Varning för fett!

Nej, jag är inte fördomsfull. Tyska maträtter är feta, och stora. Det kan jag faktiskt intyga efter att ha beställt in en mixed grill på en restaurang i staden Trier, och fått in en hel stekpanna med sju stora köttbitar av olika slag, som i Sverige hade räckt till sju personer!

Vi stannade ett par dar i Moseldalen i Tyskland för att njuta av de vackra vinsluttningarna och ljudet av manskören som sjöng på det lilla torget i staden Bernkastel :P

Manskören. Fråga mig inte hur jag hamnade här...

Nu åker jag till landet! Hejdå!

P.S. Jag tänkte starta en sajt på internet med namnet "Sunkhotels.com - wake up sunky!" (Ni vet som "Hotels.com - wake up happy!", fast för sunkhotel ;) ). Man ska kunna ha ett medlemskort på hotellen i Sunkhotelskedjan, och om man använder det flitigt kan man bli uppgraderan till kackerlacksnivå, alltså få rum med kackerlackor i, vilket är den finaste nivån. Om man inte använder det blir man nedgraderad till huggormsnivå!

Reinis in my heart ;)

Hey people!

Såg just mina stora idoler Fredrik och Filippa Reinfeldt på NKs pappersavdelning. De var så diskret klädda så jag såg inte att det var dem först. Det var bara det jag ville säga, vilket innebär att jag för första gången i världshistorien lyckats skriva ett kort inlägg!


Jag behöver hjälp!

Hey people!

I'm home! Kom hem i går kväll. Ska berätta om resan senare, men först behöver jag akut hjälp (nej, jag har inte svininfluensan... det är ännu allvarligare!) Jag vet inte vad jag ska köpa för mobil!!! Håll med om att det är en livsviktig fråga för en tonåring! Tänk om det blir fel, om jag råkar köpa en sån där kinesisk mobil för gamlingar för 600 kr som det bara går att ringa med! (En sån som min mamma ska köpa...). Då skulle mitt ännu så korta och oskuldsfulla liv avslutas redan första dagen på gymnasiet!

Så därför rådfrågar jag er, mina kära, trogna läsare som vet vad en tonåring behöver för att överleva (för ni vet väl det, F och L?) Vad är det absolut coolaste man kan ha i mobilväg? Sony Ericsson är väl coolt? Tror jag vill ha en sån. Och  hur ska den se ut? Jag tycker att bara vanliga, rektangulära mobiler är snyggast. Det ska hur som helst inte vara en sån man fäller ut, möjligen en sån man drar ut. (Nån som fattar :P?). Och det vore bra om det gick att använda den som ipod. Är det det som kallas walkman? (valkman, haha!... min humor...)

Tror att det här är Sony Ericssons allra nyaste, W995:
Se hela bilden











Det är en sån där walkman. Men tyvärr är det ju en sån man drar ut...

Den näst nyaste, C901, är ganska snygg tycker jag:


Mobiltelefoner - Operatörsfria Sony Ericsson C901 Noble Black

Men den är inte en walkman, vilket väl betyder att man inte kan använda den som ipod? Och de gör mest reklam för dess fantastiska kamera, vilket jag egentligen inte behöver.

Sen gillar jag en som ser ut så här, W960i:




Det är en walkman med touchscreen. Men den är inte helt ny tror jag, och jag har en känsla av att den är ganska dyr... Har inte lyckats se prisena på nån av dem än, men de får helst inte vara för dyra.

Är det modernt för en tjej att ha en svart telefon förresten? Och vilken av de här tycker ni är bäst? Ni kan gärna gå in på http://www.sonyericsson.com/cws/products/mobilephones?lc=sv&cc=se och kolla på alla Sony Ericssons mobiler. Eller föreslå nån helt annan, jag är öppen för förslag! Men, som vår rektor brukar säga, kom ihåg de två sk nyckelorden: COOL och NORMAL! (Fast rektorn säger typ empati och kunskap, eller ibland hjärta och hjärna... weird, I know :P)

Mobildodarfamiljen pa semester i Sunklandet

Hey people!

Har kommer antligen ett inlagg med manga a:n och o:n :) Befinner mig just nu pa biblioteket i Amsterdam. Har inte kunnat ga in pa nan dator tidigare, for alla internetcaféer har ar ocksa coffee shops, alltsa haschcaféer. Och mina foraldrar tycker av nan konstig anledning inte att det ar nan bra idé att jag gar in dar :(. Men jag har blivit expert pa att kanna igen lukten som sprider sig utanfor dem :). De saljer aven cannabiskakaor och cannabisfron pa gatorna har! Skulle ju vara coolt att smaka en san dar kaka bara for att kunna saga att man provat knark sen pa gymnasiet (da skulle jag bli popular!...eller i alla fall normal...?), men inte ens det tillater mina harda foraldrar.

Vart hotell ar hemskt! Fem trappor upp utan hiss. Och trapporna ar skitbranta! Man maste hjalpa till med handerna for att ta sig upp. Det ar sliten heltackningsmatta i hela hotellet och vaggarna ar ljusrosa med morkroda lister (sant klarar inte en blivande inredningsarkitekt!). Och det droppar fran taket i frukostrummet. Bo inte pa hotell Acacia! Sa vi aker harifran ikvall i stallet for i morgon bitti och forsoker hitta ett fraschare hotell i staden Leiden. Tvivlar pa att det kommer funka. Allt ar sunkigt i det har landet! Min moster tanker gora en reality show av oss med titeln ´Mobildodarfamiljen pa semester i sunklandet´, for bade min och mammas mobil ar trasiga.

Vi har aven gjort lite kulturella saker faktiskt. Vi har varit inne i Anne Franks hus och akt bat pa kanalerna. Och varit pa van Gogh-muséet! Jag sager bara en sak-boooooooooring!

Upptackte just att de brevid ar svenskar, eller som vi kallar det, apfel! )Konstigt kodord, jag vet...) Hjalp, tank om jag sagt nat pinsamt!

Hoppas internet har kommit aven till Paris... Ha det bra! Hejda!

Se upp Europa, nu kommer svenskarna!

Hey people!

Eller snarare hejdå people! Nu dra jag ner i Europa på semester. Det var bara det jag ville säga. Väskan är fullpackad (har faktiskt inte försökt att stänga den än :S ...). Eftersom jag gjorde mig i ordning på rekordtid i dag (=1,5 h...), så fick jag tid att gå in på datorn en stund :).

Hoppas jag hittar nåt internetcafé nånstans, så att jag kan skriva ett sånt där inlägg med a istället för å och ä och o istället för ö. Alla andra gör ju det nu för tiden, så det börjar nästan bli lite pinsamt att inte göra det. 

Alltsa, hejda!!!!!!!!


RSS 2.0