Övningskörning, converse och biologi

Hey people!

Stor nyhet: Idag började jag övningsköra! Jihoo! Det gick jättebra = ingen dog eller ens kom till skada! Visserligen ägde åkturen rum på en tom parkeringsplats utanför Willys i Älvsjö kl nio en lördagmorgon, men det behöver vi ju inte prata om... ;)

Resten av dagen tillbringade jag i ca 100 olika skoaffärer i jakt på ett par vita converse-skor i storlek 6 ½. Tillslut hittade jag dem i alla fall och är nu för första gången i mitt liv stolt ägare till ett par converse. Om ni undrar varför jag aldrig ägt ett par innan (typ den enda som inte har det...), så är det för att jag in i det sista försökt undvika det. Converse är liksom inte riktigt min stil. Men nu gick det inte att undvika det längre, varenda levande varelse på två ben verkar ju vara helt beroende av dem! (Haha, kom just att tänka på en fågel i converse! Min humor...). Och vad gör man inte för att vara som alla andra...


Jag har även ägnat mig åt - gissa tre gånger - läxor. Närmare bestämt biologi och fysik. Jihoo igen... Varför, varför, varför plågar de oss med två prov veckan innan påsklovet? Det måste vara den s k Gud som straffar mig för att jag inte tror på honom. Kanske dags att börja göra det? :S

Visste ni förresten att människor alltid föder människobarn och att getternas ungar växer upp till nya getter?! Jag vet, jag blev också chockad när jag läste det i min biologibok :P

 
Vilken sjukt fet get förresten!

Snart dags för Earth Hour. Vänta, innebär det att man måste stänga av datorn också?! Och TVn?!?!?! Nog för att jag vill rädda jorden (typ...säger vi...), men är jag verkligen redo att offra Robinson för att stoppa växthuseffekten? I sånt desperat behov av ännu kallare väder och fler isbjörnar är jag inte.

Ett kort, ointressant och töntigt inlägg

Hey people!

Äntligen, äntligen, äntligen är det vår! Jag och mamma (ignorera den sistnämnda :P) tog en promenad på Söder och då såg vi snödroppar! Första vårtecknet, förutom det fina vädret. Tyvärr ska det typ bli snö imorrn :(



Ett oförglömligt Fritzl-minne

Hey people!

För en gångs skull har jag sovmorgon! Men jag tycker bättre om att vara vaken än att sova på sovmornarna, annars kan man ju inte njuta lika mycket av dem :P

Men nu till något lite allvarligare. På TV pratar de om Josef Fritzl i Österrike som stängde in sin dotter i en källare, ni vet. Förra sommaren när vi var på semester körde vi förbi Amstetten, så vi åkte in och kollade på hans hus. Det var typ 30 grader ute och solen sken. Jag hade shorts och linne på mig, men svettades ändå. I förhören har Elizabeth berättat hur kvävande varmt det kunde bli nere i källaren på somrarna. Allt såg ut precis som i en vanlig småstad, men samtidigt visste man att bara några meter under ens fötter hade en människa suttit inlåst i 24 år! Och fött sju barn dessutom! Huset såg helt normalt ut, iaf från framsidan. Gardinerna var i och för sig förgragna, men på andra våningen kunde man se "de fria" barnens fönstermålningar. En snögubbe, två tomater och en måne. Det kändes verkligen konstigt att se. Det blir liksom ännu läskigare när man ser hur normalt allt ser ut. På baksidan kunde man inte se så mycket av huset, eftersom Fritzl odlat en hög häck runt om. På grinden satt en liten skylt där det stod typ: "Avspärrat, polisutredning pågår". Det var det enda som visade att nått var fel. Jag hoppas han får ett långt straff!


 
Fritzls hus


Ybbsstrasse

Mitt Sweet Sixteen-party!

Hey people!

I fredags hade jag mitt sweet sixteen-party! Det var jättekul! Vi åt och pratade och flamsade och utförde vissa sweet 16-ceremonier. T ex "the shoe-ceremony" och "the tiara-ceremony"! L och F var snälla att rycka in och sätta på mig skorna och tiaran, i stället för min pappa (som förstås inte fick vara med! Vad är det för dumt påhitt, att pappan ska genomföra ceremonierna? Vem låter sin pappa vara med på ens sweet 16-party?!) , och på så "sätt förvandla mig till kvinna" ; )

Men nu är roligheterna över och jag sitter bänkad framför läxorna igen... Musikprov på onsdag. Är det inte lite konstigt att man ska ägna mer tid åt 70-talets musik än åt andra världskriget i grundskolan? Jaja, musiken skulle väl ioförsej vara ganska kul om vi inte var tvugna att lära oss ett 20 sidor långt texthäfte utantill. Lika bra att sätta igång!


                                                                                                                           Jag, J, A och F på partyt


Tiaran och skorna till ceremonierna ; )

Hur man ska agera vid brandlarm

Hey people!

Nu ska jag äntligen berätta lite om Åre! Fast jag har egentligen inte särskilt mycket att berätta... Eftersom jag bara åker i blåa backar (och jag har åkt skidor sen jag var typ fem, hrm hrm...) så såg jag inte till några av mina klasskompisar, som väl snarare vistas i de svarta backarna :P Men men. Nånting roligt såg jag i alla fall: utrymningsskylten på hotellet!



På punkt 1 stod det som ni ser på bilden (eller inte för den är så liten) så här:

Svenska: "Vid brandlarm, gör på följande sätt:"

Engelska: "When you hear the alarm, don't investigate, do the following:" (Betyder alltså, om nån nu har lyckats sova sig igenom engelskalektionerna, "När du hör alarmet, utred inte, gör följande:")

Tyska: "Im Falle eines Alarm, tun Sie etwas! Handeln Sie!" (Betyder ungefär, för er som inte är lika bildade som jag själv, "Vid brandlarm, gör något! Agera!")

Sedan följde några till punkter där det stod vad man skulle göra.

Så, till saken: Varför står det olika anvisningar om vad man ska göra på de olika språken? Slutsatsen jag kan dra av det hela är att: Svenskarna vill bara veta exakt vad de ska göra. Engelsmännen vill gärna utreda saken innan de försöker släcka elden eller utrymma huset. Typ ta reda på var och varför det brinner och vem det var som startade branden. Tyskarna däremot gör helst ingenting alls. De vill bara fortsätta dricka öl och äta Bratwurst mit Sauerkraut i godan ro. Eller också blir de så förskräckta att de blir helt handlingsförlamade.

Det var mina mycket intressanta, kanske aningen rasistiska, teorier. Nejdå, jag tycker faktiskt mycket bra om både tyskar och engelsmän! Nu har ni fått smaka på min humor, och ja F, den är kanske inte den absolut mest utvecklade, men erkänn att den är lite rolig ;) Om inte annat kan ni ju alltid skratta åt mitt så kallade liv...


korven.jpg korven picture by jensperry
Vem skulle väl avstå en sådan här festmåltid pga ett brandalarm ; ) ?


Happy birthday to me!

Hey people!

Idag fyller jag 16!! Har haft en härlig dag, även om den inte började så bra. Jag halkade utanför skolan så att alla såg det! Piiinsamt. Sen fick jag bekräftat det jag länge (ok, sen igår) fruktat, att vi får vår gympalärare som mentor! Jag kommer dööö! Och sen var jag tvungen att hålla nationellt prov-föredrag i svenskan. Vilken härlig dag... Men, vi fick i alla fall sluta tidigare pga en vattenskada i klassrummet (och nej, det var faktiskt inte jag som orsakade den för att få sluta tidigare på min födelsedag, hehe).  Sen gick jag och L på café och sen gick jag hem och åt födelsedagsmiddag och tårta. Så det var väl inte en så dålig dag iaf. Och sen får vi inte glömma presenterna! Lägger in en bild på dem så behöver jag inte räkna upp dem. (Tvivlar på att någon är intresserad...). Någon bil blev det inte, men en övningskörningsskylt. Alltid något... Bäst tycker jag iaf om den knallrosa digitalkameran!

Min tårta. Jag lyckades blåsa ut alla sexton ljusen och fick önska mig något ytterst hemligt ;)


Mina högst intressanta presenter!


Har inte hunnit berätta något om Åre, men gör det senare.

Skvaller: F påstår ännu en gång att hon inte är singel längre, men ingen låter sig väl luras en gång till?

RSS 2.0